PVV-leider Geert Wilders.
Volledig scherm
PREMIUM
PVV-leider Geert Wilders. © GUUS SCHOONEWILLE

Wilders hoopt dat Rutte bijdraait: ‘Anders gijzelt links hem straks’

interviewGeert Wilders reikt VVD-leider Mark Rutte de hand. Hij sluit niet langer uit dat de PVV in een kabinet stapt als Rutte daar premier van is.

17 reacties

 • Patrick van den Boogaard

  6 maanden geleden
  Ik ben zo gaar van het politieke gezwets dat ik deze grap als linkse propoganda zie. Pffffffffffffff, wordt er moe van...Als Bij1 maar geen zetel haalt want dan moeten er heel wat straatnamen en musea met geweld worden veranderd. Wel weer iets om geweldadige jongeren aan te leren: Witte mannen. Zwarte mannen, denk ik...
 • F. van Hijum

  6 maanden geleden
  Blij dat er iemand in den haag zijn verstand gebruikt
 • R. Jonge

  6 maanden geleden
  Dit is toch de zelfde Wilders die voor de verkiezingen in 2010 riep dat de AOW op 65 jaar moest blijven en dat hij anders niet met Rutte zou samenwerken?
 • Ina de Schouwer

  6 maanden geleden
  Ina de Mijn reactie op J Schlösser. De heer Wilders dumpt geen moslims die zich aan hebben gepast aan de Nederlandse samenleving. Waar hij over spreekt zijn terroristen en mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan een geweldsmisdrijf. Ook stoor ik mij enorm aan dat hij spreekt over "een communistische importbruid" en hoe denigrerend spreekt hij over beroepen als straatvegers (?) en vuilnismannen, dat ook nog een stigmatiserend is voor die groep immigranten die het hier wel goed doen.
 • Erik Gemser

  6 maanden geleden
  Ik zie goede en minder goede punten (in ieder geval geen slechte). Maar dat geldt ook voor de VVD en CDA (en met links heb ik het minst). Politiek is ook kiften voor de bühne en op de gangen een kopje thee drinken. Je blijft elkaar nodig hebben. Het wegzakken van (extreem) rechts is geen ramp. Een rechts/midden-geluid heeft voor mij de voorkeur, dus met wat meer diplomatie (advies voor Wilders) moet een coalitie met VVD, CDA, en PVV wel lukken.