Volledig scherm
© Ricardo Smit

Utrecht reageert koeltjes op oproep provincie voor nieuwe onderhandeling Uithoflijn

Utrecht reageert koeltjes op de motie die Provinciale Staten gisteren heeft aangenomen over het heropenen van de onderhandelingen over de verdeling van de extra kosten voor de Uithoflijn. ,,We wachten de uitnodiging af,’’ zegt een gemeentewoordvoerder.

Op basis van eerdere afspraken ligt vast dat de provincie 76 procent en de gemeente 24 procent betaalt van meerkosten die gemaakt moeten worden bij de Uithoflijn. Dat betekent dat de provincie 59 miljoen van de 84 miljoen aan extra kosten voor de tramlijn voor haar rekening neemt. Utrecht betaalt 25 miljoen. 

Provinciale Staten vinden dat de gemeente meer moet bijdragen, omdat Utrecht volgens de statenleden voor het grootste deel verantwoordelijk is voor de extra kosten die zouden worden veroorzaakt door vertraging in het stationsgebied. ,,We wachten af hoe het gesprek verloopt,’’ zegt een gemeentewoordvoerder.

D66-gedeputeerde Pim van den Berg zei gisteren in de staten geen mogelijkheden te zien de eerder gemaakte afspraken open te breken. Toch besloot Provinciale Staten dat hij opnieuw aan tafel moet met de gemeente. Volgens de gemeente zal ‘moeten blijken of de afspraken onderhandelbaar zijn’. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht