Klaas Dijkhoff
Volledig scherm
Klaas Dijkhoff © ANP

Dijkhoff wil samenwerken

De nieuwe VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff roept de oppositiepartijen in de Tweede Kamer op tot samenwerking met de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Volgens hem is het dan wel van belang dat verschillen ‘niet tot op de vierkante millimeter’ worden opgezocht.

 1. Nog meer buien en wateroverlast op komst, veel schade in zuiden België en Noord-Frankrijk
  VIDEO
  7

  Nog meer buien en waterover­last op komst, veel schade in zuiden België en Noord-Frank­rijk

  De astronomische zomer begint vandaag, maar daar is momenteel weinig van te merken. Er is al heel wat regen uit de lucht komen vallen en er is nog meer hemelwater op komst. De meteorologen van Weerplaza waarschuwen dat dit zeer lokaal kan leiden tot wateroverlast. Ook in het zuiden van België en het noorden van Frankrijk hebben hevig onweer en harde wind geleid tot veel schade en overlast.
 2. Kinderrechter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’
  PREMIUM

  Kinderrech­ter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’

  Het is ‘onvoorstelbaar’, vindt de Bredase jeugdrechter Susanne Tempel. Kinderen in zeer zorgelijke situaties die nergens terecht kunnen vanwege de cliëntstop bij Jeugdbescherming Brabant (JBB). ,,Als vannacht de Raad voor de Kinderbescherming belt omdat een kind in een drugspand is aangetroffen bij ouders die elkaar te lijf gaan, wat dan? Dit vraagt landelijke aandacht; de gevolgen hiervan zijn niet te overzien.”