Volledig scherm
© PR

14-jarige jongen geeft 'horrorclown' rake klappen

Een 14-jarige jongen werd gisteravond lastiggevallen door een 'horrorclown' op de Theresiastraat in Delft. De clown had echter de verkeerde voor zich want de jongen was een ervaren vechtsporter.

De jongen was zijn hondje aan het uitlaten toen hij werd achterna gezeten door een man met clownsmasker en rode pruik. Hij liet zich echter niet kisten en besloot zichzelf te verdedigen door de horrorclown een paar rake klappen te geven. De clown is toen op de vlucht geslagen.

Moeder Miriam Boshuijer is trots op haar zoon. ,,Hij heeft geprobeerd de clown uit te schakelen. Hij kan vandaag niet naar school, want hij heeft een dikke hand.''

Vlammenwerper
Dit was niet het enige incident met een 'horrorclown' in Delft gisteravond. Een Delftse inwoner werd in het fietstunneltje op de Colijnlaan achterna gezeten door twee mannen, die clownspakken, maskers en pruiken droegen. Ze joegen de inwoner het stuipen op het lijf door met een schep en een soort vlammenwerper achter de Delftenaar aan te rennen.

In beide gevallen heeft de politie de clowns niet meer aangetroffen. Of de incidenten met elkaar te linken zijn, is ook niet duidelijk. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Hype
Afschrikwekkende clowns verschijnen steeds vaker in Nederland. Zo verschenen in Rotterdam, Almere, Arnhem en Oss al mensen verkleed als horrorclown. De 'horrorclowns' lijken in Nederland op te duiken naar Amerikaans voorbeeld. Daar lijkt het een trend waarin mensen vermomd als enge clowns voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen.

In samenwerking met indebuurt Delft