Volledig scherm
PREMIUM
© Fred Leeflang

'De beste melk haal je om de hoek'

StreekzuivelDelflandhof begon precies een jaar geleden met de verkoop van streekzuivel. Onder de radar groeit het bedrijf inmiddels snel.

Quote

De boeren hebben een gezicht. Dat is anders dan bij de fabrieks­melk.

Quirien de Vette

Quirien de Vette geeft het ruiterlijk toe. Met tien koeien en 25 hectare levert de boer uit Midden-Delfland slechts een druppel aan de enorme melkplas die in Nederland wordt geproduceerd.

In de wereld van de boeren stond klein lang synoniem met kansloos, maar voor De Vette is het tij duidelijk aan het keren. Met dank aan Delflandshof, de gebiedscoöperatie die De Vette precies een jaar geleden met zes andere boeren uit Schipluiden en Maasland oprichtte.

Overstappen
,,Steeds meer stadsbewoners stappen over op producten uit de eigen streek'', zegt De Vette, telg van de zevende generatie in een geslacht dat vanaf 1821 op de boerderij aan de Oostgaag te vinden is.  

,,Daar spelen wij met onze echte Delflandse boerenzuivel op in. De boeren hebben een gezicht. Dat is anders dan bij de fabrieksmelk. Die is anoniem. Je melk verdwijnt in een grote plas en het eindproduct is  niet meer te traceren naar de individuele boer.''

In samenwerking met indebuurt Delft