Volledig scherm
Het Oktoberfest in München. Met Oktoberfest Niederlande zou de Duitse sfeer in Nederland beleefd moeten worden. © EPA

Oktoberfest op Haagse Malieveld gaat niet door

Het Oktoberfest Niederlande op het Malieveld gaat komend weekeinde niet door. De organisatie krijgt geen vergunning van de gemeente Den Haag. Het veiligheidsplan voldoet niet.

De gemeente heeft de organisatie vrijdag laten weten dat er geen vergunning wordt afgegeven, meldt een woordvoerder van de gemeente Den Haag: ,,Omdat het veiligheidsplan onvoldoende is en omdat er geen vertrouwen is dat de organisatie het evenement professioneel kan uitvoeren'', luidt de verklaring.  

De kaartverkoop op de website van Oktoberfest Niederlande is inmiddels stilgelegd, ook voor de komende edities  in Arnhem en Groningen. Het Duitse bierfeest op het Malieveld zou van donderdag tot en met zaterdag duren. Hoeveel feestgangers al een kaartje in huis hebben, is onduidelijk.

'Lekker verhaal'
Hagenaar Mike Lamboo (24) zou zaterdag met vijf vrienden naar het Malieveld gaan. ,,Lekker verhaal. Dit is balen natuurlijk, we hadden er veel zin in.'' Lamboo gaat ervan uit dat gedupeerden het geld voor de toegangskaarten (25 euro per stuk) terugkrijgen. ,,Ik neem aan dat het teruggestort wordt.'' De organisatie van Oktoberfest Niederlande is niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens media in Noord-Holland draaide het Oktoberfest in Alkmaar vorig jaar uit op een fiasco: bezoekers klaagden over het eten en het bier dat te snel op was, er stonden lange rijen voor de ingang en er hing een vervelende sfeer.

'Geleerd van onze fouten'
Begin deze maand beloofde de organisatie nog dat de komende evenementen niet te vergelijken zijn met het feest vorig jaar in Alkmaar.  ,,Daar hebben we van geleerd. We hebben nu een productie die staat als een huis'', zei de woordvoerder tegen De Gelderlander.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag