Volledig scherm
Herman van der Helm, Delftse naturist van het eerste uur: ,,Schokkend dat wij van onzedelijkheid worden beticht.'' © Archieffoto

OM eist wederom verbod op naaktlopen Delftse Hout

Het Openbaar Ministerie wil dat naakt recreëren in de Delftse Hout in Delft weer verboden wordt. Het recreatiegebied is er ongeschikt voor, zei de aanklaagster gisteren bij het Hof.

In het beklaagdenbankje zaten zeven mannen die al tientallen jaren in de zomer zonder kleding zonnebaden op een strandje in de Delftse Hout. In de zomer van 2013 werden ze met tientallen andere naaktrecreanten plots op de bon geslingerd. Volgens de gemeente leidde het blote gedoe tot overlast en 'onzedelijkheid'.

Het zevental werd eerst door de rechter veroordeeld vanwege overtreding van het naaktverbod, en daarna weer vrijgesproken. Vervolgens bepaalde de Hoge Raad dat de rechtszaak weer over moest. Al die tijd werd het naakt recreëren in de Delftse Hout weer gedoogd door de gemeente Delft.

Ongeklede heren
,,Meisjes van 16 voelen zich ongemakkelijk bij de ongeklede heren", aldus de aanklaagster. ,,Naakt in het openbaar is niet normaal." ,,Naakt is niet vies", brieste advocaat Gerard Spong namens de zeven verdachte naaktlopers. ,,Onschuldige naaktrecreanten mogen niet van de ene op de andere dag naaktcriminelen worden." Volgens hem was er geen enkel bewijs dat de naaktrecreanten voor overlast zorgden.

,,Naakt recreëren heeft niets met seksualiteit te maken", benadrukte één van de beboete mannen nog.

De rechtbank doet op 18 januari uitspraak.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag