Volledig scherm
Een van de rode kaarten die arbiter Mustafa Mohammed moest uitdelen tijdens de grimmige wedstrijd TAC'90 - Alphense Boys. © Haaglandenvoetbal.nl/Aad van der Knaap

Vijf punten aftrek voor TAC'90 na mishandelen scheids

UpdateDe Haagse voetbalvereniging TAC'90 heeft vijf punten in mindering gekregen van de KNVB. De club wordt gestraft vanwege de mishandeling van scheidsrechter Mustafa Mohammed anderhalve week geleden, tijdens de wedstrijd tegen Alphense Boys.

Quote

Deze strafopleg­ging zag ik vooraf als meest gunstig. We hadden zomaar uit de competitie kunnen worden gezet.

Gaitrie Ramdas

De clubgrensrechter en speler Suehendly Barzey zijn voor drie jaar geschorst. Trainer John Baven, die ook 'rood' kreeg,  staat vier duels aan de kant.  

TAC'90 kreeg tevens een geldboete van 300 euro. Het eerste team is voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van een jaar. TAC'90 kreeg de straf opgelegd na de wanordelijkheden  tegen Alphense Boys, anderhalve week geleden.

Opstootje
Scheidsrechter Mohammed werd na het uitdelen van drie rode kaarten, aan trainer John Baven, spits Suehendley Barzay en de (club) assistent-scheidsrechter, belaagd tijdens een opstootje. De assistent-scheidsrechter en Barzay zijn voor 36 maanden geschorst. De laatste is overigens door de club op 13 november al het lidmaatschap ontnomen.

,,Ongeacht of hij de scheidsrechter wel of niet heeft geraakt maar van een leidsman moet je afblijven'',  zegt voorzitter Gaitrie Ramdas. ,,Daarom hebben wij hem ook direct weggestuurd. Dat onze grensrechter voor 36 maanden is geschorst, is zeker wel een teleurstelling. We gaan kijken of we hier nog iets tegen gaan ondernemen".

Beroep
Tegen de vijf punten in mindering wordt zo goed als zeker geen beroep aangetekend. ,,Voordat we hier een definitief besluit over nemen, wachten we eerst de motivering van de uitspraken af. Daarna hebben we nog drie dagen om eventueel wel in beroep te gaan."

Zij is opgelucht dat de straf niet zwaarder is uitgevallen. ,,Deze strafoplegging zag ik vooraf als meest gunstig. We hadden zomaar uit de competitie kunnen worden gezet. Dan waren we veel verder van huis geweest. Uit deze zaak moeten we als club onze leermomenten trekken. Ik ben blij dat beelden hebben aangetoond dat er sprake was van een opstootje en niet van een massale vechtpartij."

Trainer John Baven is voor vier wedstrijden geschorst. Hij gaat tegen deze straf in beroep. ,,Zolang deze zaak loopt, lijkt mij het handiger om mij te onthouden van commentaar."

Aangifte
Scheidrechter Mohammed deed na de wedstrijd aangifte tegen TAC'90 wegens mishandeling. Het bestuur van TAC'90 liet eerder deze week weten ook aangifte te hebben gedaan, tegen de scheidsrechter, wegens bedreiging.

De KNVB heeft naar aanleiding van de ingekomen verklaringen nog een zaak in behandeling over de arbiter uit Eemnes.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag