Volledig scherm
PREMIUM
© Politie Haaglanden

Wapens, geld en heel veel drugs

Ontsnapte verdachtePaul B. (36) was een aardige vent. Maar dat de gevluchte Hagenaar een verdachte is in groot drugsnetwerk, verbaast de buren niets.

Quote

Maar dat het niet pluis was, dat wisten we wel. We hadden er alleen geen last van

Buurvrouw

De inval op 10 januari  in een drugslaboratorium aan de Lierweg in De Lier legde uiteindelijk een groot regionaal drugsnetwerk bloot, dat in september werd opgerold met invallen in onder meer Den Haag, Poeldijk en Wateringen. Negen mensen verschijnen morgen voor de rechter,  maar de belangrijkste verdachte, de 36-jarige Hagenaar Paul B., wist uit handen van de politie te blijven.

'Aardig'
Een hartstikke aardige vent, omschrijft een buurvrouw haar voormalige buurman. Sinds hij in september onder de ogen van de politie wist te ontsnappen heeft ze hem niet meer gezien. De woning waar hij het vaakst kwam, is inmiddels aan anderen verhuurd. Evenals de twee andere appartementen aan de Hellingweg in Scheveningen waar de politie die dag binnenviel andere bewoners heeft gekregen.

De 36-jarige Paul B. uit Den Haag vormde de link tussen de drie appartementen, al stonden ze niet allemaal op zijn naam. Hier liet hij zijn vriendin wonen en haar moeder een appartement huren. Het geld voor de huur gaf hij hen, zo blijkt uit het dossier dat deze krant inzag. Ook de Amerikaanse medeverdachte kwam dankzij B. aan de Hellingweg terecht.

In deze drie woningen liet de Hagenaar zijn hond achter en hield B. contact met medeverdachten. En in deze drie appartementen vond de politie bij de inval in september de grootste buit van alle twaalf andere locaties waar ze die ochtend in september binnenviel.

,,Hij zei altijd netjes hallo en dag. Maar dat het niet pluis was, dat wisten we wel. We hadden er alleen geen last van. Dus lieten we het zo'', vertelt de buurvrouw. Ze is een van de 'vaste' bewoners van het complex aan de Scheveningse haven. ,,De eigenaren van de koopappartementen ken je allemaal, maar het overgrote deel van het complex bestaat uit expats die hier tijdelijk wonen. De huur is heel erg hoog, dik 1.700 euro. Dat wordt vaak door de werkgever betaalt. En dan is er een huurder die alleen een beetje fluitend met een hond loopt? Dat kan niet kloppen.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag