WK dammen wordt hip en komt naar Den Haag

VideoHet WK dammen wordt dit jaar beslist in Den Haag. Na wedstrijden in Groningen en Wageningen trekken de Nederlandse titelkandidaten Roel Boomstra en Jan Groenendijk op 11 december naar de hofstad voor de vijfdaagse ontknoping van de strijd om de wereldtitel.

Volledig scherm
Ton Sijbrands (links) analyseert de matches live. © AD

En dat mag geen saaie bedoening worden. De Dambond heeft onder meer het hiphoplabel Top Notch in de arm genomen om met de denksport met hippe artiesten als hiphopper Ronnie Flex en rapper Jiggy Dje weer onder de aandacht te krijgen van jongeren.  

Live-analyses
Het Haagse progamma ziet er gelikt uit. Op 29 november is een perspresentatie in het reuzenrad op de Scheveningse Pier. De damtoppers spelen op 13 december hun 'match' in een glazen huis op het Plein. Op wedstrijddagen is er een extra evenement  in het Zuiderstrandtheater met live-analyses van oud-wereldkampioen Ton Sijbrands, optredens van jonge artiesten en presentaties van tal van denksporten.  

Het hiphoplabel Top Notch wordt niet alleen ingehuurd voor de muzikale omlijsting. De dambond gaat tijdens het WK met video's en nieuwsberichten ook gebruik maken de verschillende sociale mediakanalen van het platenlabel (een kleine 800.000 volgers).  

Den Haag steekt 60.000 euro in het evenement.

Volledig scherm
Ronnie Flex moet de damsport onder de aandacht van jongeren brengen. © Robin Hilberink

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag