Megan Tidjan wil sterk zijn voor haar kinderen. Maar de toeslagenaffaire die opnieuw negatief voor haar uitpakte zet alles op stelten.
Volledig scherm
PREMIUM
Megan Tidjan wil sterk zijn voor haar kinderen. Maar de toeslagenaffaire die opnieuw negatief voor haar uitpakte zet alles op stelten. © Frank de Roo

Megan kreeg verwoestend telefoontje: géén compensatie voor toeslagenaffaire

Ze is de wanhoop nabij. Alleenstaande moeder Megan Tidjan (33) zit klem tussen de instanties vanwege de toeslagenaffaire. Vrijdag hoorden duizenden gedupeerden dat ze 30.000 euro krijgen teruggestort, maar Tidjan moet nog steeds duizenden euro’s terugbetalen. Haar twee kinderen van 5 en 1 jaar houden haar op de been. ,,Wie zorgt er anders voor ze?”

48 reacties

 • Frank Kerver

  5 uur geleden
  Dit heeft niet zozeer met de belastingdienst te maken. Mw laat de toeslag door een waarschijnlijk malafide bureau regelen, het is triest dat haar vader overleed maar geen reden om niet meer te kunnen werken, mw had al financiële problemen voordat toeslagen werden aangevraagd. Dus terecht dat hier geen compensatie wordt verleend.
 • Olga Pelt

  1 dag geleden
  Wij hebben vrijdag 30 april en brief gehad dat we vooralsnog niet in aanmerking komen omdat we niet door de lichte toets heen komen. Maar als ik dan de mogelijke redenen lees, zijn ze geen van alle van toepassing.behalve misschien de laatste dat de schatting niet zou kloppen. Maar is het daarom geen schatting?! Je kan toch nooit een heel jaar met zekerheid voorspellen?! Schandalig dit!!! We moeten de zware toetsing afwachten, maar heb er weinig vertrouwen in!!!
 • Anoniem

  2 dagen geleden
  Char P. Ik heb me vorig jaar aangemeld. Het is vandaag 5 mei. Tot nu toe heb ik geen afwijsbrief gekregen of een sms/telefoontje van de belastingdienst. Ik heb de belastingdienst gisteren gebeld. Ik hoor volgens een medewerker allang een berichtgeving te ontvangen. Mijn status van mijn dossier staat in het systeem op onbekend. Men heeft nu een terugbel afspraak voor mij in het systeem gezet. Ik ben benieuwd.
 • de Koning

  2 dagen geleden
  Nu heb ik geen kinderen dus ik weet niet zo goed hoe een opvang werkt. maar als ik het verhaal een beetje lees is zo'n kinderopvang nu de lachende derde. Die hebben verdiend op een kind wat niet geweest is. Begrijp ik dat goed?
 • J de Jong

  2 dagen geleden
  Moeten we dan wachten tot iemand een eind aan het leven maakt? Stel dat ze inderdaad debet is aan haar huidige situatie? Beste Megan, van mij krijg je het voordeel van de twijfel, zou je graag willen begeleiden naar een schuldenvrije start en dan naar een baan.
 1. Reisvouchers bijna verlopen, wat nu? 'Als je maar boekt binnen jaar na afgifte’

  Reisvou­chers bijna verlopen, wat nu? 'Als je maar boekt binnen jaar na afgifte’

  Hoewel reizen er tot 15 mei niet in zit, is een vakantie boeken voor de zomer van 2021 geen enkel probleem, als we de campagne Just book it van koepelorganisatie ANVR mogen geloven. Wie nog een reisvoucher met SGR-garantie heeft, kan die daarvoor gebruiken. Maar wat als je straks weer niet weg kan, omdat op je bestemming code oranje is afgekondigd? Je voucher was immers maar een jaar geldig. Ben je dan alsnog je geld kwijt?
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'