Rosmery Ramirez met een foto van haar nichtje Jizairis Roberti. Het veertienjarige meisje stierf, nadat ze door een auto werd geschept op een zebrapad op de Mathenesserlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Rosmery Ramirez met een foto van haar nichtje Jizairis Roberti. Het veertienjarige meisje stierf, nadat ze door een auto werd geschept op een zebrapad op de Mathenesserlaan. © Jan de Groen

Nabestaanden doodgereden Jizairis (14) en dader wonen in dezelfde wijk: ‘Soms komen dan de tranen’

Een verkeersongeval in november vorig jaar aan de Mathenesserlaan, met de dood van de veertienjarige Jizairis Roberti tot gevolg, leidt tot spanningen in het Nieuwe Westen. De nabestaanden en de veroorzaker van het ongeval wonen in dezelfde wijk. De woning van de verdachte wordt inmiddels extra bewaakt.

 1. Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
  PREMIUM

  Zenuwach­tig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning

  En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden.
 1. Strandpaviljoenhouders Scheveningen: 'Laat maar komen!'
  Play

  Strandpa­vil­joen­hou­ders Schevenin­gen: 'Laat maar komen!'

 2. Dit was Nederland: dinsdag 20 april
  Play

  Dit was Nederland: dinsdag 20 april