Volledig scherm
nijntje voor de Arc d'Triomphe © anp

nijntje was de ster tijdens Tourstart

nijntje was de mascotte en grote blikvanger van de Tour de France in Utrecht in 2015. Op de daken van de Utrechtse auto’s in de reclamekaravaan prijkten vier grote nijntjes, gehuld in de gele-, witte, groene en de bolletjestrui.

 Overal in de stad was nijntje zichtbaar tijdens de Tourstart. Die zegetocht van het Utrechtse konijn begon een jaar eerder al tijdens de start van de Tour de France in Leeds. Femke van der Meij, communicatiemedewerker bij de gemeente Utrecht, bedacht het plan om met nijntjes op de daken van de Utrechtse volgauto’s al een beetje reuring te maken voor Utrecht tijdens de Tourstart in het Engelse Leeds, een jaar eerder. Het bleek een gouden zet. 

De populariteit van nijntje, Miffy genaamd in Engeland, kende geen grenzen. De Utrechtse auto’s in de reclamekaravaan werden even hard toegejuicht als de renners. ,,Come on Miffy you can do it, scandeerden de toeschouwers. Het Britse publiek aan de kant vocht om de 50.000 sleutelhangers met de beeltenis van nijntje die uit de auto’s werden gestrooid. Een jaar later tijdens de Tourstart in Utrecht was nijntje opnieuw één van de sterren.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht