Volledig scherm
© Pro Shots

Supporters FRFC1908 zingen zondag toch voor Diego

Feyenoord-supporters van de groep FRFC1908 die zich woensdag nog verzetten tegen de herdenking van de tienjarige Diego in de Kuip zeggen inmiddels dat ze zondag toch zullen meezingen met 'You'll never walk alone'. De familie is nog in overleg met Feyenoord over de herdenking.

Op facebook, waar een gigantische discussie uitbrak, schrijft FRFC1908 dat er geen tweestrijd hoeft te zijn. ,,Zondag doen we ook gewoon mee'', verklaart de groep. ,,We zijn niet tegen de actie voor Diego, we willen gewoon dat dit eigenlijk gebeurt op het moment dat ervoor bedoeld is.'' Eens per jaar hoort er volgens de groep een herdenking te zijn voor alle overleden Feyenoorders.

De supporters kregen behalve  begrip, bakken kritiek te verduren omdat het standpunt van FRFC1908 volgens velen keihard en walgelijk is. Ook de timing viel verkeerd. De anti-tweet van FRFC1908 verscheen online op de dag van de uitvaart.

Misplaatst
Ook de familie van Diego vond de tweet misplaatst. ,,We hebben een mailtje naar FRFC1908  gestuurd, dat we het nogal cru vonden. We kwamen van de begrafenis  toen we over de discussie hoorden. Dat was best een klap. Natuurlijk overlijden er meer supporters van Feyenoord, maar hoe vaak wordt een tienjarig jongetje die fan is van Feyenoord gedood? Diego is vermoord gevonden. Hij had nog een heel leven voor zich, snap je'', zegt Priscilla Glimmerveen namens de familie. 

Op Facebook zegt de groep echt mee te leven. Noella, de moeder van Diego, is volgens Priscilla nog met Feyenoord in overleg over het herdenkingsmoment. Het 'You'll never walk alone' zal als de plannen doorgaan zondag bij de wedstrijd tegen AZ in de tiende minuut worden gezongen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

  • Ja, ik heb alle vertrouwen in Kees! (31%)
  • Nee, hij zwicht uiteindelijk tóch weer voor die sigaret (69%)
3243 stemmen