Volledig scherm
De moeder van de vermoorde Diego wordt vergezeld door de nieuwe waarnemend burgemeester van Dordrecht, Peter van der Velden, tijdens de stille tocht. © ANP

Vader Diego (10) heeft alleen contact met raadsman

De vader van de vermoorde Diego (10) uit Dordrecht blijft nog minimaal drie maanden in de cel zitten. Dat hebben rechters in Dordrecht bepaald. Verdachte Marcel S. (37) wordt nog altijd volledig afgesloten van de buitenwereld.

Quote

We proberen alles wat gebeurd is, voorafgaand aan de vondst, in kaart te brengen

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) is het onderzoek naar de gruwelijke gebeurtenis nog altijd in volle gang. Rechercheurs proberen nauwgezet in kaart te brengen hoe de laatste uren voor de dood van Diego er uit zagen en wat zijn vader heeft uitgespookt. Marcel S. is voor justitie op dit moment de enige verdachte. Het OM verdenkt hem van moord of doodslag.

Harddrugs
Volgens meerdere bronnen rond het onderzoek heeft S. de avond voor de moord samen met een vriend drank en harddrugs gebruikt. Van S. was bij vrienden, familie en kennissen bekend dat hij een gebruiker was. Het OM wil niet ingaan op die hardnekkige geluiden. ,,We proberen alles wat gebeurd is, voorafgaand aan de vondst, in kaart te brengen'', is het enige wat een OM-woordvoerder zegt in een reactie.  Volgens diezelfde bronnen is S. in de cel ook noodgedwongen aan het afkicken.
S. is vanaf zijn arrestatie op woensdag 1 maart veelvuldig verhoord door rechercheurs. Dat is het enige contact wat hij tot nu toe heeft gehad met mensen.

In beperking
Behalve met zijn advocaat mag hij met niemand praten. S. zit in beperking en wordt volledig afgesloten van de buitenwereld. Tot afgrijzen van de nabestaanden voor wie het nog altijd een raadsel is wat zich die nacht in de woning op de Jan Vethkade heeft afgespeeld.

Benefietconcert
Diego werd woensdagochtend 1 maart gevonden door politiemensen, nadat S. zelf om 06.00 uur 's ochtends de politie had gebeld dat hij zijn kind levensloos had aangetroffen. Vier dagen later was er een massale stille tocht in Dordt voor het ventje, dat een week na zijn dood werd begraven. Zondag is er een benefietconcert voor de moeder van Diego in  café De Blokkies. De opbrengst wordt gebruikt om de kosten van de uitvaart te betalen. Hiervoor werd ook al ruim 8.000 euro gedoneerd op een site.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht