De Chinese mobielfabrikant Xiaomi vestigt zich in Den Haag. Het bedrijf wil nadat het in China al groot is geworden nu ook de Europese markt veroveren. Op de foto een winkel van het bedrijf in Belgrado.
Volledig scherm
PREMIUM
De Chinese mobielfabrikant Xiaomi vestigt zich in Den Haag. Het bedrijf wil nadat het in China al groot is geworden nu ook de Europese markt veroveren. Op de foto een winkel van het bedrijf in Belgrado. © European Press Agency (EPA)

Crisis of niet, tientallen internationale bedrijven en NGO’s vestigen zich in Den Haag

Den Haag blijft, ondanks de internationale coronacrisis, aantrekkelijk als vestigingsstad voor buitenlandse bedrijven en instellingen. De stad wist vorig jaar 23 internationale ondernemingen en NGO’s naar de stad te lokken. Bijna een op de vijf komt uit Groot-Brittannië. Het aantal buitenlandse investeerders is wel gehalveerd ten opzichte van 2019.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Babyvosjes in Haagse bos trekken veel bekijks
  Play

  Babyvosjes in Haagse bos trekken veel bekijks

 2. Grote tak breekt deels af en valt op geparkeerde auto’s
  Play

  Grote tak breekt deels af en valt op geparkeer­de auto’s

Den Haag