Eva (28) beschermt met ‘abortusbuddy’ vrouwen tegen activisten: ‘Jij gaat naar de hel’, schreeuwde hij...

Interview & VideoBegin vorig jaar werd ze voor de ingang van de Abortuskliniek in Den Haag voor ‘moordenaar’ uitgescholden. Dat hakte er diep in bij Eva de Goeij (28). Begin deze week leidde dit tot de introductie van de abortusbuddy’s waarbij vrijwilligers een menselijk schild vormen tegen anti-abortusactivisten.

In december 2018 kwam Eva de Goeij erachter dat ze zwanger was. Zeer ongewenst zwanger. ,,Ik schaamde me enorm. Voelde me zo dom. Normaal gesproken ben ik vrij openhartig. Maar dit durfde ik toen aan bijna niemand te vertellen.’’

  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag