Sanne Ten Bokkel Huinink, directeur Fonds 1818.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Ten Bokkel Huinink, directeur Fonds 1818. © Frank Jansen

Fonds 1818 moet bezuinigen en kiest liever voor de eenzame oudere dan de Parkpop-bezoeker

Tal van culturele festivals in de regio moeten op zoek naar nieuwe geldschieters nu Fonds 1818 zijn aandachtsgebieden verlegt. Evenementen als Kaderock, Bevrijdingsfestival Den Haag en Parkpop kunnen dit jaar nog gebruikmaken van een overgangsregeling, maar daarna houdt de steun op.

 1. Als kind zag Roland de maanlanding en wilde hij astronaut worden, nu is zijn muziek in de ruimte te horen
  PREMIUM

  Als kind zag Roland de maanlan­ding en wilde hij astronaut worden, nu is zijn muziek in de ruimte te horen

  Stel, je kijkt de lucht in. Daar kun je dwars doorheen kijken. Maar soms, met zon en regen tegelijk ontstaat zomaar een regenboog. Alle kleuren zitten in die ‘onzichtbare’ lucht. Nou, zo zit de muziek van Roland Emile Kuit (62) uit Den Haag ook in elkaar. Voor de leek misschien ruis of herrie, maar zijn composities worden zozeer gewaardeerd dat de muziek van de oud-Boskoper zelfs ‘in outer space’ te horen is.
 2. Er moet íets gebeuren tegen overlastganzen: ‘Eet ze op, het smaakt net als biefstuk’
  PREMIUM

  Er moet íets gebeuren tegen overlast­gan­zen: ‘Eet ze op, het smaakt net als biefstuk’

  Nederland telt zo’n twee miljoen ganzen. De provincie Zuid-Holland, met name in de polders, heeft er circa 170.000. Ze vreten het gras op van de boeren, poepen in zwemwater en jagen kinderen én menig volwassene de stuipen op het lijf vanwege hun territoriale gedrag. Kortom, er moet íets gebeuren. Lokale jagers hebben een idee: opeten die ‘kalkoenen van de polder’. ,,Smaakt net als biefstuk.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag