Jolanda Gaal: ,,Ik heb een mening en daar sta ik voor. Maar soms denk ik: 'Ben ik misschien wat naïef?' Het is zo'n rare tijd..."
Volledig scherm
PREMIUM
Jolanda Gaal: ,,Ik heb een mening en daar sta ik voor. Maar soms denk ik: 'Ben ik misschien wat naïef?' Het is zo'n rare tijd..." © Fred Leeflang

Grote zorgen over toekomst lokale politiek Delft: ‘Ik bid dat Martin er in 2022 nog bij is’

INTERVIEWJolanda Gaal ziet de traag verlopende fusie tussen Onafhankelijk Delft en Stadsbelangen Delft met de nodige scepsis aan. Het duurt allemaal wel erg lang, vindt ze. En dat terwijl een grote stadspartij volgens het OD-fractielid hard nodig is. ,,Met Martin Stoelinga als lijsttrekker. Ik bid dat hij er in 2022 nog bij is.”

De 58-jarige geboren Haagse steekt haar voorkeur en liefde voor de zieke, maar nog altijd strijdbare fractieleider niet onder stoelen of banken. Zoals ze nooit een mening onder stoelen of banken steekt. ,,Ik heb wel iets van een forel”, lacht ze, met ‘opvang-chihuahua’ Kreukel op haar schoot in de OD-fractiekamer van het stadhuis. ,,Ik moet steeds tegen de stroom in zwemmen. En aangezien ik over heel veel dingen een mening heb, wordt niet iedereen daar altijd blij van. Maar dat kan me niet schelen. Al denk ik wel eens, ben ik niet een beetje naïef? Het zijn zulke rare tijden…”

In samenwerking met indebuurt Delft