Zo moet het nieuwe centum eruit gaan zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet het nieuwe centum eruit gaan zien. © UNStudio

Hoe lang bestaat raamprostitutie al in Den Haag?

Vraag bij het nieuwsRaamprostitutie heeft een lange geschiedenis in Den Haag. Waar is het ooit begonnen en hoe ziet de toekomst er uit nu de sekswerkers het centrum verlaten en naar de Binckhorst verhuizen?

De twee hoerenstraten in de Haagse binnenstad gaan dus op termijn dicht. De gemeente Den Haag hoopt dat de verhuizing van de raamprostitutie in de Geleenstraat en de Doubletstraat over vier jaar een feit is. Het nieuws is in het centrum met gejuich ontvangen. Vooral omwonenden van de Doubletstraat klagen al decennia steen en been over de overlast en de criminaliteit in hun buurt. 

 1. Wereldbekend Hotel Des Indes is dicht, maar houdt moed: ‘We hebben al twee wereldoorlogen overleefd’
  PREMIUM

  Wereldbe­kend Hotel Des Indes is dicht, maar houdt moed: ‘We hebben al twee wereldoor­lo­gen overleefd’

  Voor hotels zijn het barre tijden. Nooit eerder was de bezetting in Haagse hotels zo laag als nu, werd vrijdag bekend. Het iconisch Hotel Des Indes, waar de groten der aarde hebben geslapen, heeft nu zelfs haar deuren moeten sluiten. En hoewel de vooruitzichten voor de hotelbranche er somber uitzien, blijft directeur Coen Masselink positief. ,,Dit hotel gaat niet omvallen. We hebben al twee wereldoorlogen overleefd.’’
 2. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
  PREMIUM

  De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

  Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag