E-sports (zoals professioneel Fifa soccer spelen) nemen nog steeds toe in populariteit.
Volledig scherm
PREMIUM
E-sports (zoals professioneel Fifa soccer spelen) nemen nog steeds toe in populariteit. © Frank Jansen

In het gamen scoort ADO wél, dus maak Den Haag hoofdstad van de e-sports

Maak van Den Haag de e-sports hoofdstad van Nederland. Dat stelt Groep De Mos voor aan de gemeenteraad. Want met de spelconsole in de hand - op het digitale slagveld - scoort ADO wél.

Nino Davituliani parkeert haar Formule 1-bolide met 200 km/u tegen een betonnen muur. ,,Ik word duizelig”, klinkt het vanonder de grote virtualrealitybril die ze op heeft. Ze zit in een kuipstoeltje bij VRF1 aan de Binckhorstlaan, standje onderuitgezakt, zodat haar voeten net bij de pedalen voor haar kunnen. Het stuur dat ze vasthoudt geeft bij het insturen tegendruk, net zoals in een echte racewagen.

  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag