Charlotte Meindersma met labradoodle Tommy, de Chief Happiness Officer van Charlotte's Law
Groot interview
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Meindersma met labradoodle Tommy, de Chief Happiness Officer van Charlotte's Law Groot interview © Daniella van Bergen

#Kutjurist Charlotte (32) doet niet aan blabla: ‘Mensen vinden me vreselijk óf geweldig’

Kutjurist noemt haar vriend haar (en zij hem) en voor een baas werken? Dat kan ze niet. Je vindt haar vreselijk of geweldig, feit is: Charlotte Meindersma (32) timmert hard aan de weg als dé social mediajurist van Nederland.

Ze gaat trouwen deze zomer, en natuurlijk moet er dan een bruidsfotograaf worden geregeld. Heel romantisch, maar Meindersma blijft voor alles jurist. ,,Dus toen we in zee gingen met een fotograaf, kregen we natuurlijk de gebruiksvoorwaarden opgestuurd. Tja, dan lees je werkelijk een juridisch gedrocht! Mijn handen jeukten om van alles aan te passen. En dat heb ik hier en daar dan ook gedaan.”

Charlotte Meindersma heeft met haar kantoor Charlotte’s Law in korte tijd landelijk naam gemaakt als eigenzinnig jurist op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, met name op sociale media. Haar grootste passie: taaie saaie juridische stukken ‘vertalen’, zodat iedereen het snapt.

Hoop ellende

,,Mijn credo is: het kan altijd eenvoudiger. Concreter. Je moet niet vergeten: als een ondernemer een zaak begint, investeert hij of zij liever in mooi nieuw meubilair dan in juridisch advies. Het is aan mij om ze te overtuigen: het loont de moeite je te verdiepen in de kleine lettertjes, het kan een hoop ellende schelen.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag