Volledig scherm
Voor het huis van Laura Korsman is spontaan een kleine gedenkplek met bloemen en kaarsjes ontstaan. © AD

Kleine gedenkplek bij huis gedode Laura (24)

Bij het studentenhuis in Utrecht waar de 24-jarige Laura Korsman gisteren dood werd gevonden, is een klein bloemenmonument ontstaan. Op de Hogeschool Utrecht kunnen medewerkers en studenten het nieuws nog nauwelijks bevatten.

Bij een boom tegenover het huis aan de Bosboomstraat liggen bloemen en staan kaarsjes. Gisteren werden daar door de eerste buurtbewoners bloemen neergelegd, vandaag zijn die aangevuld met kaarsjes en meer bloemen. Een stel schrijft er treffend bij: ‘Wie een mens doodt, doodt een hele wereld’.

Een medewerker van de Hogeschool Utrecht, waar Laura verpleegkunde studeerde, zegt dat iedereen daar nog te zwaar in shock is om het nieuws goed te kunnen bevatten. „We zijn nog druk aan het verwerken.” De school gaat een gedenkplek inrichten met een condoleanceregister. Voor Laura's werkgever het UMC is het nieuws nog te vers om zich te buigen over een eventueel condoleanceregister, maar een woordvoerder laat weten dat de kans bestaat dat ze zich aansluiten bij het register van de nabijgelegen HU.

Laura Korsman, oorspronkelijk uit het Brabantse Werkendam waar haar familie woont, begon in 2011 met een studie Medische Hulpverlening aan de HU, meldt website Trajectum. Later stapte ze over op verpleegkunde. Bij het UMC liep Laura stage. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Utrecht en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht