Volledig scherm
Bloemen voor een studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. In het huis is de 24-jarige Laura Korsman om het leven gebracht. © Sem van der Wal

Politie: Verdachte dood Laura is ex-vriend; studente kreeg eerder al alarmknop

De 31-jarige Nieuwegeiner  die verdacht wordt van de dood van de 24-jarige Laura Korsman heeft eerder deze maand vastgezeten vanwege stalking van zijn ex-vriendin. Het openbaar ministerie legde hem een contact- en locatieverbod op. Korsman kreeg een alarmknop  uitgereikt om de politie te kunnen inschakelen. 

Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt.

Het is onbekend of Korsman de alarmknop heeft kunnen gebruiken. De politie zoekt camerabeelden die meer duidelijk kunnen maken over de toedracht. De politie bevestigt dat de Nieuwegeiner de man is die de afgelopen dagen al door bekenden werd aangeduid. Hij werd gisteren na een achtervolging in Nieuwegein aangehouden.

Bekijk ook onderstaande video. Buurman denkt dat ex-vriend studente heeft gedood:

  1. Utrechts formatiedossier openbaar? 'Alle informatie die de overheid bezit is van ons'
    PREMIUM

    Utrechts formatie­dos­sier openbaar? 'Alle informatie die de overheid bezit is van ons'

    Moet het Utrechts formatiedossier met de kiezers worden gedeeld of niet? Die vraag houdt de gemoederen onder politici en deskundigen bezig. Het AD Utrechts Nieuwsblad wil met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (Wob) inzage krijgen in de documenten, maar de coalitiefracties GroenLinks, D66 en de ChristenUnie hebben aan de gemeente laten weten niets te willen openbaren. Het college van burgemeester en wethouders moet nog een besluit nemen over het verzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht