Slachtoffer Bosboomstraat is 24-jarige Laura, verdachte 31-jarige Nieuwegeiner

VideoHet slachtoffer dat woensdagochtend dood is gevonden in een studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht is de 24-jarige Laura Korsman. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Later op de dag werd in Nieuwegein een 31-jarige verdachte opgepakt.

Een kaartje voor buurmeisje Laura.
Volledig scherm
Een kaartje voor buurmeisje Laura. © AD - Peter Koop

Dat heeft de politie woensdag bekend gemaakt. Buren gaan ervan uit dat de ex-vriend van de overleden student verpleegkunde Laura Korsman, oorspronkelijk uit Werkendam, met haar dood te maken heeft. De verdachte, een 31-jarige man uit Nieuwegein, werd woensdagmiddag na een korte achtervolging aangehouden aan de Fagotlaan in Nieuwegein. De politie wilde geen mededelingen doen over de relatie tussen verdachte en slachtoffer. Hoe de vrouw om het leven is gebracht, is nog niet bekendgemaakt. 

Het slachtoffer woonde in een studentenhuis boven cafetaria Jolide en lunchroom Klein Parijs. De bewoonsters zouden woensdagmorgen ook gezien hebben hoe de ex van Laura het huis verliet, vertellen de ondernemers. Even later werd het lichaam van een vrouw gevonden. De politie wil de lezing van de buren niet bevestigen.  Ongeveer anderhalve week geleden zou Laura de relatie hebben beëindigd, maar haar ex-vriend bleef de jonge vrouw lastigvallen. Hij zou haar bedreigen en de banden van haar auto lek hebben gestoken, zo verklaren buren.

In de straat zelf heerst grote verslagenheid. Aan het begin van de avond hebben buurmeisjes van Laura de eerste bloemen neergelegd. ,,Wij zijn enorm geschrokken van het bericht,'' vertelt één van hen. ,,Ik kende haar niet persoonlijk, maar het is verschrikkelijk dat zoiets gebeurt op een paar meter afstand. Het heeft me diep geraakt.''

Beschermd

In het studentenhuis wonen volgens de ondernemers vier of vijf jonge vrouwen, die met enige regelmaat samen bij beide eetgelegenheden kwamen. Daar vertelden ze volgens cafetaria-eigenaar Roy van Leeuwen over de problemen van Laura met haar ex. ,,Ze vonden dat ze beschermd moest worden, dat hij een straatverbod moest krijgen.’’

Volgens de snackbareigenaar en de uitbater van Klein Parijs reed de ex-vriend in een zwarte Volkswagen Fox. In de doodlopende Fagotlaan in Nieuwegein werd rond het middaguur na een achtervolging een man aangehouden die ook in zo’n zwarte VW rijdt. De ondernemers en bewoners uit de straat van de overleden vrouw herkennen in hem haar ex-vriend, op een foto die tijdens de arrestatie door een omstander is gemaakt.

Terras

De politie zette woensdagmorgen de woning en de directe omgeving af, al werd vlak ernaast bij lunchroom Van Ostade gewoon op het terras gegeten. Het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) begon vroeg in de middag met een uitgebreid onderzoek in de woning. Terwijl een agent met een zaklamp onder alle auto’s in de straat naar bewijsmateriaal zocht, bekeken rechercheurs in witte pakken het huis. Rond 20.00 uur vertrok de politie. De woning werd verzegeld. Het onderzoek gaat morgen verder, aldus een van de agenten ter plaatse. 

De andere bewoonsters van het studentenhuis waren niet meer aanwezig. 

De verdachte wordt aangehouden in Nieuwegein.
Volledig scherm
De verdachte wordt aangehouden in Nieuwegein. © Michiel van Beers
De politie doet onderzoek in de woning aan de Bosboomstraat.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de woning aan de Bosboomstraat. © Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht