Volledig scherm
© ANP/Cees Schilthuizen

'Opheldering over afwezigheid Turken bij gesprek met Brok'

DemNed, de Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan, wil opheldering over de afwezigheid van Turkse organisaties tijdens het gesprek met burgemeester Arno Brok woensdagavond.

De burgemeester nodigde zowel de Koerdische Volksstichting Rotterdam uit als Turkse stichtingen en moskeeën uit Dordrecht om gesprek te voeren over de spanningen van de afgelopen tijd. 

,,De afwezigheid van de Turkse organisaties benadrukt hun ontkenning van het probleem en hun desinteresse in het oplossen ervan", aldus DemNed namens de Koerden. Eerder werd een steen door de ruit van een Koerdisch gezin in Wielwijk gegooid en de Ayasofya moskee in Dordrecht werd belaagd door een groep jongeren.

Suikerfeest
De Turken besloten niet aanwezig te zijn omdat de uitnodiging twee dagen van te voren werd verstuurd en het tijdens het Suikerfeest viel. Ook zeggen zij niet in gesprek te willen met sympathisanten van de PKK. 

DemNed vraagt de gemeente om de spanningen die er zijn tussen de groepen in beeld te brengen en met betrokkenen een gezamenlijke aanpak op te stellen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht