Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Prostituees in Sliedrecht voortaan boven de 21 jaar

,,Prostitutie is in onze ogen een groot kwaad", aldus de SGP/ChristenUnie in Sliedrecht. En dus gaat de leeftijdsgrens voor prostituees in het dorp omhoog, van 18 naar 21 jaar.

,,Moderne slavernij, misbruik. Daarnaast is 85% van de gelegaliseerde prostitutie mensenhandel", zo pleitte Nico de Jager, fractievoorzitter van de SGP/ChristenUnie dinsdagavond in de raad van Sliedrecht.

Om aan te geven dat dit niet is wat zijn fractie wil in Sliedrecht, diende de partij een amendement in om de leeftijd te verhogen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Daarnaast wordt het verboden voor seksbedrijven om te adverteren in Sliedrecht.

Wetsvoorstel
Landelijk ligt er een wetsvoorstel om de leeftijd in de prostitutie naar 21 te verhogen. Dat voorstel is nog niet door de Eerste Kamer heen. In Sliedrecht is het er nu wel doorheen: alleen de VVD stemde tegen.

Het wetsvoorstel om de leeftijd te verhogen is op 21 juni 2016 wel al aangenomen door de Tweede Kamer. Het voorbereidend onderzoek door de Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie vindt plaats op 27 september 2016.

Onmogelijk
Sliedrecht telt momenteel nul seksinrichtingen. Ook laat een woordvoerder van de gemeente weten dat het vrijwel onmogelijk is om er één te beginnen in het dorp. ,,Uit de bestemmingsplannen blijkt dat het niet is uitgesloten, maar ook niet is toegestaan. Daaruit kun je concluderen dat het niet mogelijk is om zoiets in Sliedrecht te beginnen", aldus Kristel Witvliet van de gemeente. Voor zover bekend is die aanvraag er ook nooit geweest.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht