Op 10 december 1969 zaten b. en w. van Dubbeldam en Dordrecht gebroederlijk naast elkaar in de Tweede Kamer tijdens de debatten over de annexatie van Dubbeldam. V.l.n.r. burgemeester Beelaerts en wethouder De Bruijn van Dubbeldam, en wethouder Van Meurs, burgemeester Van der Lee en de wethouders Van Bohemen en Van Zuuren van Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 10 december 1969 zaten b. en w. van Dubbeldam en Dordrecht gebroederlijk naast elkaar in de Tweede Kamer tijdens de debatten over de annexatie van Dubbeldam. V.l.n.r. burgemeester Beelaerts en wethouder De Bruijn van Dubbeldam, en wethouder Van Meurs, burgemeester Van der Lee en de wethouders Van Bohemen en Van Zuuren van Dordrecht. © Stadsarchief Dordrecht

Zo verzette Dubbeldam zich tegen de annexatie van Dordrecht

Dordt Eigen-AardigOm uit te kunnen breiden, pikte Dordrecht door grenswijzigingen steeds weer stukken grond van Dubbeldam in. Over een volledige annexatie werd door Dordrecht nauwelijks gesproken, als de grens maar werd opgerekt. Maar na 1947 was Dordrecht het wel zat. Er gingen steeds meer stemmen op stad en dorp samen te voegen. Om de Dubbeldammers niet al te veel op de kast te jagen, werd het woord annexatie liever niet gebruikt.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht