Hulpdiensten zijn druk na een steekpartij in de Adriaan van Bergenstraat.
Volledig scherm
Hulpdiensten zijn druk na een steekpartij in de Adriaan van Bergenstraat. © Perry Roovers

Vermoedelijke dader steekpartij Breda mishandelde ook ander persoon en is bekende van politie

In het onderzoek naar de fatale steekpartij in Breda heeft de politie nog een aangifte ontvangen tegen de mogelijke dader. Kort voor het steekincident werd een 18-jarige inwoner van Dordrecht door de 36-jarige verdachte mishandeld.

Het slachtoffer liep die nacht op de Nieuwe Prinsenkade toen de 36-jarige verdachte kennelijk opzettelijk tegen hem aan liep. Op het moment dat de Dordtenaar naar hem omdraaide kreeg hij direct een vuistslag tegen zijn hoofd. Hierbij raakte de Dordtenaar gewond.

Verband

Kort daarna vond het fatale steekincident plaats. De 18-jarige Dordtenaar kende het later slachtoffer niet. De politie onderzoekt desondanks of er een verband is tussen beide zaken. De politie laat ook weten dat de aangehouden verdachte een bekende van de politie is. Hij werd in het verleden voor meerdere gewelds- en vermogensdelicten zoals inbraken veroordeeld. 

De steekpartij gebeurde in het uitgaansgebied van Breda terwijl al veel mensen op weg waren naar huis. Veel mensen waren getuige van het incident en de politie heeft al verschillende getuigen gesproken. Toch vermoedt zij dat er nog meer mensen getuige zijn geweest. Mogelijk zijn er ook beelden gemaakt. De politie roept deze mensen op zich te melden. Speciaal ook voor de taxichauffeurs van de nabijgelegen standplaats die mogelijk met hun dashcam  opnames van het fatale incident hebben gemaakt. Dat kan via het algemene nummer op 0900-8844.

Slachtoffer

In de bewuste nacht kreeg de politie even na 04.00 uur een alarmmelding dat er iemand was neergestoken op de Adriaan van Bergenstraat in Breda. Daar werd inderdaad een hevig bloedende man aangetroffen. Dat slachtoffer, een 23-jarige Dordtenaar, overleed korte tijd later. 

De vermoedelijke dader, een 36 jarige Bredanaar, hield zich verstopt in de Middellaan. Een alerte getuige zag hem daar en waarschuwde de politie. Die kon de verdachte aanhouden op verdenking van doodslag. De man wordt woensdag voor de rechter-commissaris geleid.

Bekijk hieronder beelden van na de steekpartij:

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?