Politie vindt dode na explosie in flat; agent ernstig gewond

VideoAan de Marshalllaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is gisteravond een zware explosie geweest in een woning. Daarbij zijn meerdere personen gewond geraakt, onder wie een politieagent ernstig. In de woning trof de politie een lichaam aan.

De explosie vond plaats in een flat, waar vervolgens brand is ontstaan. Een woning is volledig uitgebrand. De agent moest van grote hoogte uit een raam naar beneden springen om aan de vlammen te ontsnappen en liep daarbij ernstige verwondingen op. De politie wil niets zeggen over hoe het nu met hem gaat.

Onduidelijk is hoe de brand is ontstaan. Het gerucht gaat dat de politie afkwam op een melding van een steekpartij. Toen eenmaal bleek dat er brand was in de woning, zouden agenten de bewoners van bovenliggende panden hebben willen waarschuwen. Daarna volgde de explosie. 

De politie twitterde dat het in verband met het onderzoek vooralsnog geen mededelingen doet over het gevonden lichaam. De recherche doet onderzoek naar de toedracht.

Volledig scherm
De agent moest van grote hoogte uit een raam naar beneden springen. © AD

Een van de agenten kon door het vuur niet meer terug via de trap en moest daarom door een raam het vege lijf zien te redden. Hij viel op een afdak en werd door collega's en omstanders in veiligheid gebracht.

Enorme knal

Omstanders spreken van een enorme knal. ,,Binnen de kortste keren stond alles in brand en sloegen de vlammen het huis uit. Een groep jongens heeft de flatbewoners gewaarschuwd'', aldus een buurtbewoner.

De politie heeft de plek afgezet met zwarte schermen voor forensisch onderzoek. Na de explosie rukten meerdere ambulances en een traumahelikopter uit. Twee personen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd. De bewoners van 6 woningen kunnen vanavond nog niet terug naar huis. 

Volledig scherm
Een politieagent is bij de explosie gewond geraakt. © Koen Laureij
Volledig scherm
© Koen Laureij
Volledig scherm
© Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht