Volledig scherm
Van links naar rechts: Danielle Weijmar (Officier van Justitie), burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf, Hans van den Heuvel (politie hoofd sector Zuid West Limburg) en Jan Smeets (organisator van Pinkpop), tijdens een persconferentie in het stadhuis van Landgraaf over het dodelijk ongeval bij het festivalterrein van Pinkpop. © ANP

Drie zwaargewonden Pinkpop nog in zeer kritieke toestand

De drie mensen die 'zeer zwaargewond' raakten bij de aanrijding bij het festivalterrein van Pinkpop liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat heeft de politie vanochtend laten weten, toen zij ook bekend maakte de bestuurder van de betrokken witte bus te hebben aangehouden.

Bij het ongeluk vanochtend op de Mensheggerweg in Landgraaf kwam een voetganger om het leven. Het gaat om een 35-jarige man uit Heerlen: Gilles Boux de Casson. Hij werkte als vrijwilliger bij Bureau Pinkpop en voor poppodium Nieuwe Nor. ,,We zijn verslagen", zegt de directeur van het podium. 

De drie gewonden zijn een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Zij zouden in levensgevaar zijn. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Over de identiteit van de slachtoffers heeft de politie nog niks bekend gemaakt.

Volledig scherm
Afzettingen op de plek waar een aanrijding is gebeurd tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf. © ANP

Niels Klaassen on Twitter

Alle slachtoffers komen uit Zuid-Limburg: -Het dodelijke slachtoffer is 35-jarige man uit Heerlen -De drie 'zeer zwaargewonden': een man van 30 uit Landgraaf, een man van 26 uit Heerlen en een vrouw van 23 uit Heerlen.

De bestuurder van de witte bus ging er na het ongeval vandoor. De 34-jarige man uit Heerlen belde later zelf de politie. Hij werd in Amsterdam aangehouden en wordt verdacht van doodslag en poging doodslag. De man zit in volledige beperking. Uit verhoren moet duidelijk worden hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. 

Niels Klaassen on Twitter

OM: 'De verdachte is een 34-jarige man uit Heerlen, hij meldde zich vanochtend zelf bij de politie, en werd daarna in Amsterdam aangehouden'. 'Motief weten we niet'. (Verdachte moet nog gehoord worden)

Niels Klaassen on Twitter

Laatste puntjes persco -Nog niks bekend over drank/drugstest verdachte. -Volgend jaar mogelijk andere verkeersmaatregelen, stelt Smeets: 'Dit nemen we mee'. - Dat het dodelijke slachtoffer een 35-jarige Pinkpopvrijwilliger zou zijn, wordt niet bevestigd.

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’