Volledig scherm
Van links naar rechts: Danielle Weijmar (Officier van Justitie), burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf, Hans van den Heuvel (politie hoofd sector Zuid West Limburg) en Jan Smeets (organisator van Pinkpop), tijdens een persconferentie in het stadhuis van Landgraaf over het dodelijk ongeval bij het festivalterrein van Pinkpop. © ANP

Drie zwaargewonden Pinkpop nog in zeer kritieke toestand

De drie mensen die 'zeer zwaargewond' raakten bij de aanrijding bij het festivalterrein van Pinkpop liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat heeft de politie vanochtend laten weten, toen zij ook bekend maakte de bestuurder van de betrokken witte bus te hebben aangehouden.

Bij het ongeluk vanochtend op de Mensheggerweg in Landgraaf kwam een voetganger om het leven. Het gaat om een 35-jarige man uit Heerlen: Gilles Boux de Casson. Hij werkte als vrijwilliger bij Bureau Pinkpop en voor poppodium Nieuwe Nor. ,,We zijn verslagen", zegt de directeur van het podium. 

De drie gewonden zijn een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Zij zouden in levensgevaar zijn. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Over de identiteit van de slachtoffers heeft de politie nog niks bekend gemaakt.

Volledig scherm
Afzettingen op de plek waar een aanrijding is gebeurd tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf. © ANP

Niels Klaassen on Twitter

Alle slachtoffers komen uit Zuid-Limburg: -Het dodelijke slachtoffer is 35-jarige man uit Heerlen -De drie 'zeer zwaargewonden': een man van 30 uit Landgraaf, een man van 26 uit Heerlen en een vrouw van 23 uit Heerlen.

De bestuurder van de witte bus ging er na het ongeval vandoor. De 34-jarige man uit Heerlen belde later zelf de politie. Hij werd in Amsterdam aangehouden en wordt verdacht van doodslag en poging doodslag. De man zit in volledige beperking. Uit verhoren moet duidelijk worden hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. 

Niels Klaassen on Twitter

OM: 'De verdachte is een 34-jarige man uit Heerlen, hij meldde zich vanochtend zelf bij de politie, en werd daarna in Amsterdam aangehouden'. 'Motief weten we niet'. (Verdachte moet nog gehoord worden)

Niels Klaassen on Twitter

Laatste puntjes persco -Nog niks bekend over drank/drugstest verdachte. -Volgend jaar mogelijk andere verkeersmaatregelen, stelt Smeets: 'Dit nemen we mee'. - Dat het dodelijke slachtoffer een 35-jarige Pinkpopvrijwilliger zou zijn, wordt niet bevestigd.

 1. Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen
  Drama Diemen

  Doodslag­ver­dach­te en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspil­len

  Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was zwanger van een ongeboren acht maanden oud jongetje, dat ook overleed bij het drama.
 2. LIVE: Rechtszaak IS-vrouwen: ‘Alleen de kinderen terughalen is ook een risico’

  LIVE: Rechtszaak IS-vrou­wen: ‘Alleen de kinderen terughalen is ook een risico’

  Het kabinet wil de Nederlandse jihadvrouwen en hun kinderen écht niet terug en probeert vandaag in de Haagse rechtbank in hoger beroep te voorkomen dat ze moeten worden opgehaald. ,,Terughalen van alleen de kinderen is ook een risico, dat kan tot wrok leiden bij de vrouwen en familie.” Familieleden en advocaten zijn in de rechtbank aanwezig om er voor te pleiten dat de kinderen en de vrouwen juist wel worden teruggehaald. Volg de rechtszaak hieronder via de tweets van verslaggever Cyril Rosman.