Duncans Arcade verbreekt record op Spotify

VideoSongfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft een record gescoord. Zijn hit Arcade werd zondag maar liefst 1,24 miljoen keer beluisterd op Spotify in Nederland. Nooit eerder werd een liedje zo vaak gestreamd op één dag. Dat maakte de streamingsdienst vandaag bekend.

Ook wereldwijd brak de zanger zondag een record. Het nummer werd meer dan 2,83 miljoen keer beluisterd op Spotify. Geen andere songfestivalwinnaar kon ooit op zoveel streams rekenen op de dag na de finale. Het winnende nummer van vorig jaar, Toy van de Israëlische Netta, behaalde ter vergelijking 1,1 miljoen streams op de dag na de finale.

Arcade is vandaag ook binnengekomen op de veertiende plek in de Global Top 50, een hitlijst van Spotify. Ook werd het nummer in diverse andere landen zoals Japan en Amerika aan afspeellijsten met meest invloedrijke nummers toegevoegd.

Volledig scherm
Duncan Laurence © ANP
  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
13294 stemmen