Volledig scherm
PREMIUM
Desirée Wevers, Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk (vlnr) op de fietskar van Atelier NL. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Atelier NL op zoek naar Eindhovense grond en mooie verhalen

De Eindhovense designstudio Atelier NL doorkruist de komende weken met een fietskar de stad, volgeladen met lege jampotjes. Ze zijn op zoek naar grond. En goede verhalen.

Dikke kans dat je de komende tijd in het centrum van Eindhoven nu eens niet wordt gevraagd of je een nieuw mobiel abonnement wil, maar of je de Dutch Design Week kent. En dat je vervolgens de vraag krijgt voorgelegd welk stukje Eindhoven je favoriete plek is. En dan gaat het om de grond, letterlijk de grond onder je voeten, want de vragen worden gesteld door medewerkers van Atelier NL, de Eindhovense designstudio die wereldberoemd is geworden door haar zeer contentieus uitgevoerde onderzoeken, onder andere in de Noordoostpolder en Limburg, Om daar vervolgens de meest fraaie projecten en objecten mee te maken. Schalen, kommen, borden en glazen van klei of zand.

 1. Oranje Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschoppenreeks
  Mexico naar finale

  Oranje Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschop­pen­reeks

  Oranje Onder-17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK. De ploeg van Peter van der Veen verloor vandaag na een zinderende strafschoppenreeks van Mexico. Na negentig minuten stond het 1-1. In de beslissende penaltyserie miste Nederland drie strafschoppen tegen twee voor Mexico. De laatste misser kwam van verdediger Youri Vergeer, die de 12de pingel tegen doelman Eduardo Garcia aan schoot.
 2. Wie is jouw Clubheld van het Jaar, stem nu!
  Aangeboden door Rabobank

  Wie is jouw Clubheld van het Jaar, stem nu!

  Elke sport- of cultuurclub heeft er wel één rondlopen; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club. Of het nou gaat om administratieve taken, het opbouwen van het podium, bardiensten draaien of het geven van trainingen, niks is te veel voor de clubheld. Om deze helden in het zonnetje te zetten is de Clubheld van het Jaar verkiezing in het leven geroepen. Het AD (en de regiotitels PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) organiseert samen met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA de Clubheld van het Jaar verkiezing.