Luca, Wera en Isis de Jong werken thuis. Vader Kees heeft een werkkamer boven.
Volledig scherm
PREMIUM
Luca, Wera en Isis de Jong werken thuis. Vader Kees heeft een werkkamer boven. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Bij Wera en haar gezin wordt gewerkt én geriskt: ‘Wat ontspanning moet kunnen toch?’

Maandagmiddag half drie. Normaal gezien niet echt een tijdstip om een uitgebreid bordspel te spelen met je man en twee kinderen. Toch deed Wera de Jong (40) uit Barendrecht dat deze week. Net als miljoenen andere Nederlanders combineert Wera de Jong uit Barendrecht het thuiswerken met de zorg voor hun kinderen. ,,Het scheelt enorm dat de zon schijnt.’’

Vader Kees (44) en dochter Isis (7) vallen elkaar aan in Zuid-Amerika. Hetzelfde geldt voor moeder Wera (40) en haar 7-jarige zoon Luca, die 'ruziën' om het grondgebied van Madagaskar. Ze spelen Risk, een bordspel als welkome afwisseling tijdens het thuiswerken dat van 'telecalls' en andere groepsoverleggen-op-afstand aan elkaar hangt. 

  1. Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Improviseren is een belangrijk begrip in deze ongewisse tijd die de coronacrisis veroorzaakt heeft. Ook de Oud-Beijerlandse basisschool De Klinker moest afgelopen weken flink schakelen om het onderwijs doorgang te laten vinden en dat lukte. Ook ilde directeur Martin Dekker met zijn team het jubileum - de aan de Polderlaan gesitueerde school bestaat 12,5 jaar - ook in een periode dat onderling contact vooral via computers en telefoons gaat, niet ongemerkt voorbij laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen