Volledig scherm
© Shutterstock/AD

Slaat de verveling toe? Speel de Vervelingswijzer

Heb je de grote lenteschoonmaak achter de rug? Netflix van A tot Z bekeken? En weet je nu écht niet meer wat je moet doen met je tijd? Of je alleen thuiszit, met je partner of gezin; wij hebben voor jong én oud de Vervelingswijzer gemaakt!

Heb je een leuke verveeltip die er nog niet tussen staat? Laat het weten en stuur ons een mail.

Voor de optimale mobiele weergave klik je op de bolletjes rechts onderin en kies je voor groot scherm (de pijltjes). Kantel vervolgens je mobiel. 

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”