Verslaggever Machteld helpt haar kinderen Rafi en Olivia bij hun weektaken. Die hebben ze op school opgehaald, samen met een stapel boeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Machteld helpt haar kinderen Rafi en Olivia bij hun weektaken. Die hebben ze op school opgehaald, samen met een stapel boeken. © Jean-Pierre Jans

Thuiswerken in tijden van corona: hoe dan?

Drie weken lang geen school. En ook nog eens moeten thuiswerken. Dat is de mission impossible van bijna elk Nederlands gezin. Hoe houd je de kinderen bezig en tevreden zonder dat het ontaardt in een eindeloze YouTube- en gamemarathon? Verslaggever Machteld van Hulten vertelt over haar eerste week en geeft tips.

Onder normale omstandigheden is het soms al een behoorlijke uitdaging: fulltime werken en een gezin. Vooral tijdens schoolvakanties en studiedagen. Maar nu de scholen wekenlang dicht zijn, we contacten met anderen tot een minimum moeten beperken en alle clubs, sportverenigingen, zwembaden en bioscopen hun deuren en hekken sluiten, slaat de paniek soms lichtelijk toe. Te meer omdat het thuiswerken, met alle Skypecalls, appgroepen, Slackberichten en Google Hangouts, soms behelpen is. Om nog maar te zwijgen over de zorgen om ouders met een hoestje die niet meer naar de supermarkt kunnen. Hoe gaan wij, twee werkende ouders, een zoon van 11 en een dochter van 8, dit allemaal cheffen?