fotomontage
Volledig scherm
fotomontage © AD

VIDEO | Met deze methode breng je structuur aan in je thuiswerkdag

Gelukkig kunnen we nog...Het coronavirus beheerst 24 uur per dag, zeven dagen in de week het nieuws. Goed nieuws lijkt even heel ver weg, maar een beetje afleiding is meer dan welkom. Daarom start deze site de reeks Gelukkig kunnen we nog...

Weinig bewegingsvrijheid. Geen bezoek aan het theater, café, dierentuin of restaurant. Familiebezoek wordt afgezegd. Gezinnen met jonge kinderen geven thuis les en proberen een regelmatig leven te leiden. Maar hoe vaak kun je een kijkdoos maken of cupcakes bakken? Ouderen zijn op zichzelf aangewezen en krijgen geen bezoek. In de zorg draait personeel uitputtende diensten. Hoogtijd voor even iets anders.

 Deze site start met een inspirerende online serie om te laten zien wat er nog wel mogelijk is in de snel veranderende wereld: Gelukkig kunnen we nog… In deze serie zie je inspiratievlogs. Deskundigen,  thuis gefilmd, helpen jou als thuisblijver de komende weken door te komen. Wat kun je thuis aan sport doen, wat is de moeite van het bingewatchen waard, hoe makkelijk is een puzzeltocht uit te zetten en hoe maak je iets lekkers met doperwten uit blik?

Angela de Jong voorziet ons van de beste kijktips, Arie Boomsma vertelt hoe je fit blijft op je bank en Q-music dj Wim van Helden geeft muziekadvies.  Acteur Loek Peters vertelt welke tv-series de moeite waard zijn, Nederlands barkeeper kampioen Tess Posthumus leert je de laatste cocktail skills voor thuis en topkok Danny Jansen geeft kookles. Tientallen andere deskundigen vertellen dagelijks hoe je thuis kunt opruimen, klussen, handwerken, aan yoga doen of geven dansles voor beginners.

 Alles om je bezig te houden in je eigen huis en even af te leiden van het nieuws.  De video's  vind je hieronder of op de website bij /gelukkigkunnenwenog

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”