Wandel virtueel door de mooiste natuurgebieden van Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandel virtueel door de mooiste natuurgebieden van Nederland. © Natuurmonumenten

Voor singles, stellen en gezinnen: tien tips om de tijd thuis door te komen

QuarantainetipsOf je nou alleen thuis zit, met je partner of een groot gezin: iedereen zal zich in deze coronatijd wel eens kapot vervelen en afvragen wat nu toch weer eens te doen. Tien veilige tips om de tijd een beetje creatief door te komen. 

1. Videoborrelen - Een drankje drinken in de kroeg op vrijdagavond is voor veel mensen de ultieme uitlaatklep. Even bijpraten met collega's, een bitterbal erbij en de week is af. Maar nu alle kroegen gesloten zijn en dippen in hetzelfde schaaltje mosterd geen optie is, zit er maar één ding op: je telefoon. De app ‘Houseparty’ biedt een goed alternatief voor de kroeg. Je kan makkelijk groepschats opzetten met meerdere vrienden. Ook op Facebook ontstaan de eerste initiatieven, zoals de groep ’De grootste virtuele VrijMiBo van Nederland!’ Spreek een tijd af, trek een biertje open en gooi de frituur aan.

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”