Volledig scherm
© REUTERS

Denemarken haalt hard uit en profiteert van remise in topper

VideoDenemarken heeft in Groep D van de EK-kwalificatiecyclus een goede beurt gemaakt. Het won doodeenvoudig met 0-6 bij Gibraltar, terwijl Zwitserland en Ierland in hun onderlinge topper niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel.

Zoals verwacht hadden de Denen in en tegen Gibraltar geen enkele moeite met de voetbaldwerg. Al vroeg in de wedstrijd was talent Robert Skov na een vlotte aanval met het hoofd goed voor de openingsgoal. Tien minuten voor de pauze schoot Christian Eriksen vanaf de penaltystip vervolgens de 0-2 binnen. 

Dat kunstje vanaf elf meter herhaalde hij kort na de hervatting, waar de Scandinaviërs via nog een heerlijke knal van Thomas Delaney en een dubbelslag van Christian Gytkjaer uitliepen naar 0-6. Door de verwachte zege kon Denemarken na de eigen wedstrijd op het dooie gemakje kijken hoe koploper Ierland (tot donderdag tien uit vier) en Zwitserland het er in hun onderlinge duel vanaf hadden gebracht. 

Zij kwamen lange tijd niet verder dan 0-0, maar een late goal van Fabian Schär leek Zwitserland uiteindelijk toch nog de zege te schenken. Dat was echter buiten David McGoldrick gerekend, hij kopte nog later de 1-1 binnen. Door dat resultaat blijft Ierland bovenaan staan, met drie en zes punten meer dan Denemarken (één duel minder) en Zwitserland (twee duels minder). De situatie is dus enorm spannend.

Bekijk hieronder de samenvatting van Ierland - Zwitserland: