Volledig scherm
© EPA

Italië behoudt perfecte status na rood voor dapper Armenië

Italië is heel hard op weg naar het EK 2020. Makkelijk ging het in en tegen Armenië niet voor de ploeg van bondscoach Roberto Mancini, maar na een rode kaart voor het thuisland wisten de Zuid-Europeanen de perfecte status vast te houden: 1-3.

Italië stond tot donderdag in Groep J op twaalf punten uit vier duels, Finland stond tweede met negen punten, terwijl Armenië met zes punten op het vinkentouw zat. Om richting de bovenste twee plekken op te kunnen rukken moest het thuisland eigenlijk vanavond eigenlijk stunten tegen de koploper, en daar was het ook nog aardig dichtbij.

Al na tien minuten liet Alexander Karapetian van PFC Sochi namelijk de 1-0 aantekenen. Andrea Belotti zorgde na een halfuurtje voor de gelijkmaker, waarna Karapetian van held veranderde in schlemiel. Hij kreeg op slag van rust zijn (wel héél makkelijk gegeven) tweede gele kaart en moest inrukken.

In de tweede helft hield Armenië met een man minder lang stand, maar in de slotfase ging het alsnog mis. In de 77ste minuut maakte Lorenzo Pellegrini de 1-2, vrijwel direct daarna mocht Belotti zijn tweede goal van de avond vieren. Daarmee staat Italië op vijftien uit vijf, waarmee een plek bij de eerste twee (en dus een rechtstreeks ticket voor het EK) binnen handbereik is.

Italië speelt zondag de zesde EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland, waarvan eerder dit jaar in Udine met 2-0 werd gewonnen.