Volledig scherm
Ruslan Malinovsky viert zijn doelpunt namens Oekraïne. © REUTERS

Oekraïne en IJsland gaan door met winnen

De nationale voetbalteams van Oekraïne en IJsland gaan in de EK-kwalificatie door met winnen. Oekraïne pakte weer drie punten bij Litouwen (0-3) en verstevigde daardoor de leiding in groep B, met dertien punten uit vijf wedstrijden. Europees kampioen Portugal speelt later op zaterdag in dezelfde groep tegen Servië. Cristiano Ronaldo en zijn landgenoten hebben pas twee punten, maar ze speelden ook pas twee wedstrijden.

Oud-PSV’er Oleksandr Zintsjenko opende al na zes minuten de score in Vilnius. Marlos en Roeslan Malinovski voerden de score verder op.

Groep H: IJsland aan kop

IJsland klopte Moldavië met 3-0. Kolbeinn Sigthórsson, oud-speler van AZ en Ajax, opende de score. De toeschouwers in Reykjavik zagen na rust ook doelpunten van Birkir Bjarnason en Victor Mudrac (eigen goal). De IJslanders gaan aan kop in groep H met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Ze verloren alleen van Frankrijk, dat later op zaterdag op gelijke hoogte kan komen als het wint van Albanië. Turkije, dat net als de Fransen negen punten heeft, ontvangt Andorra.

Bekijk hier de samenvatting van IJsland - Moldavië: