Sterling leidt Engeland met hattrick ruim langs Tsjechië

VideoEngeland is de kwalificatie van de Europese titelstrijd goed begonnen. De formatie van bondscoach Gareth Southgate, de nummer vier van het afgelopen WK, versloeg op Wembley Tsjechië met duidelijke cijfers. Mede door drie treffers van Raheem Sterling werd het 5-0.

Halverwege stonden de Engelsen al op 2-0. Sterling opende de score, na goed voorbereidend werk van Harry Kane en Jadon Sancho. In extra tijd van het eerste deel trof Kane het doel uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Sterling.

Na de hervatting scoorde Sterling, aanvaller van kampioen Manchester City, nog twee keer. Daarna kreeg hij een publiekswissel. Tot overmaat van ramp voor de Tsjechen schoot Tomás Kalas de bal nog in eigen doel.

Engeland speelt maandag de tweede wedstrijd in de reeks in Montenegro.

Volledig scherm
Raheem Sterling viert zijn hattrick, rechts Ben Chilwell. © REUTERS
  1. Brazilië kan fans nog niet bekoren: ‘Jonge spelers gevoelig voor boegeroep’
    Copa America

    Brazilië kan fans nog niet bekoren: ‘Jonge spelers gevoelig voor boegeroep’

    Brazilië heeft in de openingswedstrijd van de Copa América tegen Bolivia (3-0) de fans in São Paulo nog niet kunnen bekoren. Bij het rustsignaal (0-0) klonk er in het lang niet uitverkochte Morumbi-stadion een luid boegeroep. Ook in de tweede helft bleef het gebrek aan sfeer in de arena opmerkelijk. De treffers van Philippe Coutinho (twee) en Everton zorgden nog wel voor enige vrolijkheid op de tribunes.