Volledig scherm
Luchtfoto van de huldiging van de Nederlandse Oranjevrouwen. © ANP

Roep om lintje voor Oranje Leeuwinnen nog onbeantwoord

De Oranje Leeuwinnen hebben de grootschalige huldiging in Utrecht achter de rug, maar een lintje vanwege hun Europees Kampioenschap mochten ze vooralsnog niet ontvangen. Zit dat er nog in? De Rijksvoorlichtingsdienst houdt de kaarten vooralsnog strak tegen de borst.

,,Waarom kregen Gullit en Michels in 1988 wel een lintje en de aanvoerder en coach van de Oranje Leeuwinnen nu niet ? Of heb ik iets gemist?'', zegt voetbaljournalist Jack van Gelder op Twitter. Hij is niet de enige: veel Nederlanders maken online opmerkingen als 'Er krijgen er voor minder een lintje' en 'Ze hebben het verdiend'.

Cryptisch

Een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dat het er nog geen lintjes aan de Oranje Leeuwinnen zijn uitgedeeld. ,,Maar dat wil niet zeggen dat dat niet alsnog gaat gebeuren'', zegt ze cryptisch. 

Quote

Rijksvoor­lich­tings­dienst sluit uitreiking lintje in de nabije toekomst niet uit.

De zegsvrouw verwijst vervolgens naar een officiële ontvangst eind oktober in Den Haag door minister-president Mark Rutte en minister Edith Schippers (Sport), maar weigert expliciet aan te geven of daar dan lintjes worden uitgereikt.

,,Mocht er op dat vlak nog iets gebeuren, dan hoort u dat.'' Het Nederlands Vrouwenelftal speelt op 24 oktober de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen en is dan voor het eerst weer bij elkaar in ons land na de huldiging van maandag in Utrecht.