Brugbeheerder Patrick Keehnen in de basculekelder van de Erasmusbrug. De brug is op dat moment geopend voor een passerend zeilschip.
Volledig scherm
PREMIUM
Brugbeheerder Patrick Keehnen in de basculekelder van de Erasmusbrug. De brug is op dat moment geopend voor een passerend zeilschip. © Frank de Roo

Keuken, toilet en twee liften: zo zag je de Erasmusbrug nog nooit

ERASMUSBRUG 25 jaar/videoVan alle kanten is de Erasmusbrug de afgelopen jaren in beeld gebracht. Vanaf de rivier en kade, vanuit een helikopter of luxe hoogbouw-appartement aan het water. De binnenkant, met onder meer een keukentje, wc en twee liften, is stukken minder bekend en bekeken maar favoriet bij Patrick Keehnen. Hij is de brugbeheerder en officieuze ‘doorbitch’.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Aan de wieg van een icoon: Marcel is zijn hele loopbaan al nauw betrokken bij de jarige Erasmusbrug
  PREMIUM
  Erasmusbrug 25 jaar

  Aan de wieg van een icoon: Marcel is zijn hele loopbaan al nauw betrokken bij de jarige Erasmus­brug

  Hij kent letterlijk élk onderdeeltje van de Erasmusbrug. Marcel Walravens stond dan ook als jonge ambtenaar aan de wieg van iets dat zou uitgroeien tot een icoon van Rotterdam. De brug viert binnenkort zijn 25ste verjaardag en krijgt daarom de komende weken extra aandacht in het AD. Walravens is trots én laconiek: ,,In de basis is een brug een plank over een sloot.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam