Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Borst. © AD

Advies voor Twente: Houd je volgend seizoen verre van arrogantie

ColumnColumnist Hugo Borst heeft als 'ervaringsdeskundige' in de Jupiler League advies voor de supporters van FC Twente: 'Verbeeld je volgend seizoen niks, hou je verre van arrogantie.'

Quote

De betere spelers, Assaidi, Maher, Frederik Jensen, Slagveer en Holla, ze zullen hun hielen lichten

Bij FC Twente hoorde ik ze gisteren, op de dag van de degradatie, al optimistisch vooruitkijken. ,,Vorige keer zijn we ook in één jaar teruggekeerd."

Dat FC Twente in 1983 degradeerde kon helemaal niet. Ze hadden heel goede spelers in de gelederen: Theo Snelders, Fred Rutten, Martien Vreysen, Jan Sörensen, Manuel Sanchez Torres en Evert Bleuming. Wat nog onvoorstelbaarder was: die spelers bleven gewoon. Ze speelden het jaar erop mee in de eerste divisie. En inderdaad, FC Twente keerde direct terug op het hoogste niveau.

Zo’n scenario is nu ondenkbaar. De betere spelers, Assaidi, Maher, Frederik Jensen, Slagveer en Holla, ze zullen hun hielen lichten. Die spelers hebben helemaal geen zin om in de Jupiler League te gaan ballen, en voor FC Twente zijn ze ook te duur. Ze zullen voor veel te weinig geld worden verkocht, misschien wel aan rivaal Heracles, een club die het gedegradeerde Sparta seizoen na seizoen heeft leeggeroofd. In Almelo pakken ze je beste spelers lachend voor nog geen drie ton.