Dick Advocaat.
Volledig scherm
Dick Advocaat. © BSR Agency

Advocaat in voetsporen Happel: ‘Ik vond dit geen ontsnapping’

Dick Advocaat bleef ook in Zwolle ongeslagen als trainer van Feyenoord. De coach van de Rotterdammers bleef daardoor ongeslagen in zijn eerste elf eredivisieduels als coach van Feyenoord. Iets wat Ernst Happel voor het laatst lukte in 1969. 

,,Ik vond het geen ontsnapping", stelde Advocaat na de zwaarbevochten 3-4 zege op bezoek bij PEC Zwolle voor de camera van FOX Sports. ,,Het was een heel slecht eerste kwartier, daar hadden we de ploeg ook voor gewaarschuwd. Ze komen met twee schoten op 2-0 voor, maar daarna kregen we wel weer de controle in de wedstrijd. Zonder dat we echt grote kansen kregen", aldus de Feyenoord-coach. 

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - Feyenoord (Premium).

Advocaat vond de overwinning voor zijn ploeg dan ook meer dan verdiend: ,,In de tweede helft ging wij veel beter om met de regen en wind dan PEC. Dan maken zij toch weer uit het niets de derde goal, maar als je dan ziet hoe wij terugkomen met ons positiespel, dan vond ik dat best wel aardig eigenlijk.”

Over goudhaantje Róbert Bozeník, die vlak voor tijd de winnende maakte: ,,We zeiden al dat hij hem ging maken. Dat hoopten we tenminste. En hij doet het. Een gouden wissel? Nou, nee hoor. Het elftal is tot het einde blijven knokken om de winnende goal en als hij hem dan ook nog maakt, is dat geweldig voor die jongen", aldus Advocaat, die nog niet te ver vooruit wilde kijken. AZ staat immers nog maar vier punten boven de Rotterdammers. ,,We komen dichterbij, maar er zijn nog een hoop wedstrijden te gaan. Daarom was dit ook een cruciale wedstrijd.”

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.