Volledig scherm
Sparta-trainer Alex Pastoor. © foto: Carla Vos

Alex Pastoor rekent op fans van Sparta

Om zondagmiddag een overwinning uit het vuur te slepen tegen FC Groningen, doet Sparta-coach Alex Pastoor een beroep op de aanhang van de Rotterdamse club.

Door: Dennis van Bergen
,,Onze supporters staan al het hele seizoen als een blok achter ons elftal. Dat is fijn om mee te maken. Ik hoop dat ze zich zondag ook weer zo nadrukkelijk laten horen. Dat kan in deze moeilijke fase net even de push zijn die we nodig hebben.”

De coach is zich bewust van het belang van de wedstrijd van komende zondag, die ook nu een vol Kasteel trekt. ,,Het wordt spannend”, erkent Pastoor. ,,Anderzijds zijn dit soort wedstrijden natuurlijk ook heel mooi. Hier draait een sportleven om. We voelen het heel intens.”

Quote

Mathias Pogba zou een goed wapen voor ons kunnen zijn tegen FC Groningen

Alex Pastoor
Volledig scherm
Mathias Pogba. © Mischa Keemink

Pastoor heeft tegen FC Groningen de beschikking over een complete selectie. Het is alleen de vraag of Loris Brogno bij de groep zit. De aanvaller trainde vrijdagmiddag voor het eerst weer voluit mee na zijn enkelblessure. Zaterdag hakt Pastoor de knoop door. Bij groen licht van de medische staf zal Brogno vermoedelijk op de bank starten.

De verwachting is dat de nieuwkomers Jerson Cabral en Martin Pusic in de basis zullen starten tegen de noordelingen. Al sloot Pastoor de optie om met ‘breekijzer’ Mathias Pogba te beginnen ook niet helemaal uit. ,,Mathias kent zijn rol. Maar hij heeft zich de afgelopen maanden steeds meer ontwikkeld. Voetballend en ook qua fitheid. Met zijn fysiek zou hij natuurlijk een goed wapen voor ons kunnen zijn tegen FC Groningen.”

De wedstrijd Sparta-FC Groningen begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout.