Volledig scherm
Met de klok mee: Alfred Schreuder, Jean-Paul de Jong, Jan de Jonge en Alex Pastoor. © Pro Shots

Alleen Pastoor stond nog eerder op straat dan De Jong

Snelle ontslagenHet snelle ontslag van Jean-Paul de Jong is net geen eredivisierecord. Dat staat nog altijd op naam van Alex Pastoor, die in 2014 al na drie duels werd ontslagen bij NEC.

Alex Pastoor (NEC, 3 duels)
NEC presteert onder Alex Pastoor anderhalf jaar lang uitstekend, maar wint geen wedstrijd meer nadat de trainer begin 2013 zijn contract heeft verlengd. NEC wordt met pijn en moeite vijftiende. Als de club het seizoen 2013-2014 begint met drie nederlagen op een rij, is het geduld in Nijmegen en wordt Pastoor ontslagen.

Jean-Paul de Jong (FC Utrecht, 4 duels)
Na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax lijkt clubicoon Jean-Paul de Jong de ideale man voor FC Utrecht. Een half jaar later wordt hij echter al weggepromoveerd. De Jong begint het nieuwe seizoen als manager. Hij is weliswaar nog steeds verantwoordelijk voor het elftal, maar laat de veldtrainingen over aan zijn assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. Ook dat is geen succes, vinden ze bij FC Utrecht, dat na vier duels met De Jong breekt.

Alfred Schreuder (FC Twente, 4 duels)
Alfred Schreuder beschikt nog niet over de juiste papieren als hij bij FC Twente begin 2013 wordt aangesteld als opvolger van Steve McClaren. Michel Jansen fungeert zijn eerste seizoen daarom als stroman, maar voor iedereen is duidelijk wie het voor het zeggen heeft in Enschede. Schreuder wordt in zijn eerste volledige seizoen (2014-2015) slechts tiende. Onder druk van de ontevreden aanhang wordt hij in zijn tweede seizoen na drie nederlagen en een gelijkspel ontslagen.

Jan de Jonge (Heracles, 4 duels)
Na een moeizaam eerste seizoen in Almelo begint Jan de Jonge dramatisch aan zijn tweede jaar bij Heracles, dat de eerste vier wedstrijden verliest. De clubleiding heeft er na de 3-1 nederlaag bij Excelsior geen vertrouwen meer in dat De Jonge het tij kan keren en zet de trainer op straat.