Marco Ilaimaharitra (links) en Derrick Luckassen in duel tijdens Charleroi-Anderlecht.
Volledig scherm
Marco Ilaimaharitra (links) en Derrick Luckassen in duel tijdens Charleroi-Anderlecht. © BELGA

Anderlecht wil PSV minder betalen voor Luckassen

Anderlecht wil verdediger Derrick Luckassen na dit seizoen graag overnemen van PSV, maar niet voor de afgesproken prijs. 

De Belgische club bedong afgelopen zomer een optie tot koop toen het Luckassen voor een jaar huurde van de Eindhovenaren. Anderlecht kan de 24-jarige verdediger voor 5 miljoen euro overnemen, maar dat vindt 'Paars-Wit' volgens de krant Het Nieuwsblad toch iets te gortig.

Luckassen is bij Anderlecht helemaal opgeleefd. De oud-speler van AZ, die in 2017 naar Eindhoven kwam, is al maandenlang een vaste waarde in de defensie van de Belgische club. Hij speelde niet alleen centraal achterin, maar ook op de vleugels. Aanvankelijk zag Anderlecht de Amsterdammer als tijdelijke oplossing voor één seizoen. Luckassen heeft echter zoveel indruk gemaakt, dat de Belgen hem graag willen overnemen van PSV. Ze zullen dan wel over de prijs gaan onderhandelen.

Luckassen wist nooit uit te groeien tot een vaste waarde bij PSV. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor Hertha BSC.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van Voetbal op Vrijdag:

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.