Volledig scherm
© anp
1
EINDE
2
  • Kenneth Dougall 6'
  • Steven Bergwijn 41' 56'

Bergwijn leidt matig PSV met twee beauties langs Sparta

En weer boekte PSV een zege met één doelpunt verschil: 1-2 op Het Kasteel. Als de ploeg van Phillip Cocu kampioen wordt, is dat het verhaal van dit seizoen.

Nabeschouwing

Volledig scherm
© anp

Steeds houdt PSV net genoeg over om na 90 minuten weer drie punten op 't conto bij te schrijven.

De gevierde man dit keer was Steven Bergwijn, de buitenspeler van wie iedereen ziet dat-ie kan voetballen. Alleen worstelt hij al sinds zijn debuut in 2014 met zijn rendement. Ook vanavond miste hij eerst twee goede mogelijkheden, voordat hij PSV van 1-0 achter naar 1-2 voor schoot met twee prachtige doelpunten. De eerste, vlak voor rust, een gekruld schot van 20 meter over keeper Huth heen. De tweede een streep van 25 meter in de bovenhoek na terugleggen met het hoofd door Luuk de Jong.

Cocu zegt het wel vaker: als Bergwijn eenmaal over een drempel heen raakt met scoren, dan heeft Nederland er een heel interessant aanvallend talent bij.

Voor het overige maskeerden de goals van Bergwijn de onmacht van PSV tegen de hekkensluiter van de eredivisie. In principe staat er in het elftal van de koploper op elke positie een betere speler, maar dat verschil was veel te weinig zichtbaar. Sparta, gesteund door de snelle voorsprong na 4 minuten uit een corner, had op het eind zelfs nog een paar grote kansen op de gelijkmaker. Maar ondermeer een schitterende reflex van Jeroen Zoet voorkwam dat. En een uitblinkende Zoet, ook dat is het verhaal van PSV in de titelrace.

Het is overigens nog even afwachten of Hirving Lozano er komende zaterdag bij is bij het thuisduel met Heerenveen. De topscorer van de eredivisie viel halverwege geblesseerd uit  na een ongelukkige botsing met Sander Fischer. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© anp

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! Het was wederom niet heel fraai wat de koploper vanavond op de mat legde. Op de goals van Steven Bergwijn na. Hij was de grote man voor de koploper, die nu weer 10 punten voorsprong heeft op Ajax.

Aan de andere kant maakt Zoet het nog even spannend. De goalie is niet in staat om een op het oog vrij makkelijke bal meteen vast te pakken.

Bergwijn maakt nog bijna zijn derde prachtgoal van de avond. De lat staat de vleugelspeler in de weg.

Volledig scherm
© AD

Een hoekschop voor PSV levert doelman Huth nog wat problemen op, maar het valt uiteindelijk mee. De blessuretijd bedraagt 3 minuten.

Daar was bijna de verdiende 2-2! Invaller Ache wint het luchtduel, maar kopt nipt naast.

Soufyan Ahannach wordt vervangen door Ragnar Ache

Als er momenteel iemand aanspraak mag maken op nog een treffer, dan is dat ongetwijfeld Sparta. Het spel speelt zich de laatste minuten voornamelijk op Eindhovense helft af. Dit leidt tot een paar kleine kansjes.

Mauro Júnior wordt vervangen door Pablo Rosario

Een heerlijke poging van Soufyan Ahannach. De aanvaller neemt de bal uit de draai op de volley en stuurt de bal richting de hoek. De redding van Zoet mocht er overigens ook absoluut wezen.

Volledig scherm
© anp

Het publiek op Het Kasteel zet zich nog maar eens achter hun ploeg. Het elftal trakteert de aanhang vanavond op leuk, aanvallend voetbal.

Paco van Moorsel wordt vervangen door Deroy Duarte

Sparta maakt het zich door knullig uitverdedigen onnodig moeilijk achterin. Het is dat er niet heel veel in de inzet van Brenet zat...

Nijhuis kan vanavond niks goed doen in de ogen van de Sparta-aanhang. Nu gaat Nelom naar de grond in de zestien van PSV, maar wederom is er niks aan de hand volgens de scheidsrechter.

GOAL! 1-2 PSV! Weer is het Steven Bergwijn. De PSV'er pakt de bal heerlijk uit de lucht en schiet raak. Onhoudbaar voor Huth.

Ook nu zijn de Spartanen weer niet blij met de arbitrage. Friday meent in een sprintduel namelijk onderuit te zijn gelopen door Schwaab. Nijhuis vindt het niks: doorspelen.

Ook in de eerste minuten na de start van het tweede bedrijf laat Sparta zijn intenties weer blijken. Het wil winnen en is druk op zoek naar een tweede treffer.

We zijn begonnen aan de tweede helft. Doet PSV wat het moet doen of loopt de koploper averij op in de titelstrijd?

Einde eerste helft. Na een vroege goal van Kenneth Dougall moest PSV lang wachten op de eerste echte kans. Uiteindelijk was het Steven Bergwijn die zorgde voor de ruststand: 1-1.

Liefst 4 minuten worden er bijgeteld. Dit allemaal door het oponthoud met Lozano, en eerder al met Luuk de Jong. Kan PSV ook nog op voorsprong komen op slag van rust?

GOAL! 1-1! Met een prachtig schot schiet Bergwijn PSV langs Sparta. Advocaat is ziedend. De arbitrage heeft volgens hem een overtreding gemist.

Een lelijke botsing tussen Sander Fischer en Hirving Lozano. Met name die laatste lijkt er last van te hebben. De Mexicaan ligt nog altijd op de grond en wordt behandeld.

Lozano vervolgt de wedstrijd maar nog geen minuut later ligt hij alweer op het gras. Het lijkt twijfelachtig of hij de wedstrijd kan vervolgen.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Balbezit
47%
53%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
10
5
Vrije trappen
9
4
Overtredingen
4
8
Buitenspel
0
1
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
4
6
Gered door de doelman
4
3
Schoten naast
5
9
Terug naar boven

Opstelling

4-3-3
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven